Після 28-го травня чинна влада у Києві стане нелегітимною

12 лютого 12:35

Повноваження депутатів Київської міськради, обраних у 2008-му, закінчуються наприкінці травня. У КВУ очікують, що майбутні вибори будуть дуже складними.

 

Після 28 травня влада в Києві буде нелегітимна, заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко. Він упевнений, що майбутні вибори у столиці стануть своєрідним Сталінградом.

"Верховна Рада вже на цій сесії повинна призначити вибори у Києві. Але чи зробить вона це - питання більше політичне. Я нагадаю, що у травні закінчуються всі терміни, і щодня після 28-го травня київська влада буде нелегітимна", - сказав експерт журналістам, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Ситуація з виборами в Києві давно вийшла за межі правового поля. Він упевнений, що вони будуть непростими.

"Це буде своєрідний Сталінград, хтось навіть назве це репетицією президентських виборів", - вважає він.

На думку Черненка, багато політиків, які балотувалися, але не пройшли в парламент, тепер будуть боротися за місце міського голови. "Всі захочуть повернутися якщо не у вищу, то в першу лігу політики", - підкреслив глава КВУ.

У зв'язку з цим, вважає він, на київських виборах "розквітне буйним цвітом" підкуп виборців.

"Будуть маленькі мажоритарні округи, тобто суми будуть не дуже значними. Але якщо гроші будуть роздавати відразу кілька кандидатів, виборець у результаті заплутається і проголосує по совісті", - сказав Черненко.

Нагадаємо, у кінці травня цього року закінчуються повноваження депутатів міської ради, обраних в 2008-му. Мер столиці Леонід Черновецький достроково склав свої повноваження 1 червня 2012 року, і з липня його обов'язки виконує секретар Київради Галина Герега.

Верховна Рада поки не визначила дату проведення виборів у Києві. Партія "УДАР" виступила з ініціативою призначити їх на 3 червня, відповідний законопроект зареєстрований у парламенті. !zn

Читайте також:

Порошенко високо оцінив свої шанси стати мером Києва

Гриценко готовий балотуватися в мери Києва, якщо Кличко відмовиться

Регіонали мають намір провести вибори у Києві в середині літа

Кличко не виключає своєї участі у виборах мера Києва