Підприємці у Донецьку нагадали владі, що гаманці у громадян порожні

30 листопада 14:58

У Донецьку сьогодні біля будівлі міськради відбувся мітинг "порожніх гаманців", в якому взяли участь близько 70 осіб.

 

Координатор акції, голова Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України В'ячеслав Рой заявив, що на мітинг до Донецька приїхали представники акції з Києва, Чернігова, Хмельницького, Вінниці, Запоріжжя, Луганська, Полтави, Слов'янська, а також Донецька, Краматорська, Маріуполя.

«Ця акція - це міжрегіональний майдан. Цією акцією ми нагадуємо, що гаманці громадян України порожні, так жити не можна. А щоб гаманці були повними, ми висунули до влади кілька вимог, головні з яких - скасування нового пенсійного законодавства, запровадження єдиного соціального внеску, який дозволить вивести зарплати «з тіні», всенародне обговорення земельної реформи», - сказав В.Рой.

Він нагадав, що «півтора місяці тому "марш порожніх гаманців" попередив уряд: якщо він не виконає наші вимоги, він має піти у відставку».

«Якщо нічого не зміниться, то відставка уряду має відбутися не пізніше 21 грудня, коли ми здійснимо повну мобілізацію наших прихильників на Київ до повного виконання наших вимог», - підкреслив В.Рой.

Учасники мітингу прийняли резолюцію. У ній вони записали, що продовжать «акції громадського впливу на органи влади». Вони вимагають зупинити дію Податкового кодексу до його доопрацювання, встановити ставку єдиного соціального внеску у розмірі до 18%, скасувати Пенсійну реформу, встановити мораторій на підвищення цін і комунальних тарифів, прийняти Закон «Про громадський контроль» тощо.

У резолюції також записано рішення створити «Всеукраїнську громадську організацію, основною метою якої має стати тотальний громадський контроль за діями органів влади».

Окрім того, учасники мітингу підтримали рішення мітингу у Хмельницькому від 16 листопада 2011 року, який вимагав відправити у відставку Кабінет міністрів, Верховну Раду і президента, а також розпочати збір підписів про внесення змін до Конституції і законів з метою «спрощення механізму відкликання народних депутатів».

Після закінчення мітингу його учасники попрямували до чорнобильців, які голодують біля будівлі облуправління Пенсійного фонду Донецької області, щоб заявити їм про свою солідарність.