Підприємці пообіцяли на Майдані зібрати 200 тисяч мітингувальників

14 сiчня 12:24

Підприємці, які протестують на Майдані Незалежності в Києві проти прийняття Податкового кодексу, готують на понеділок масову акцію, на яку може зібратися до 200 тисяч осіб.

 

Підприємці, які протестують на Майдані Незалежності в Києві проти прийняття Податкового кодексу, готують на понеділок масову акцію, на яку може зібратися до 200 тисяч осіб.

Про це заявив прес-секретар протестуючих Сергій Фісун.

У наметовому містечку на Майдані у п'ятницю перебуває близько сотні підприємців та представників громадських організацій, які теж протестують проти Податкового кодексу.

«Настрої в нас не змінилися, о 13.00 буде виступ, ми розповімо про свої цілі. Масову акцію готуємо на понеділок, можливо, буде навіть до 200 тисяч осіб», - розповів Фісун.

Поки людей розважають піснями: на весь табір грають «Океан Ельзи» і «Цыпленок жареный, цыпленок пареный».

Меню протестуючих, у порівнянні з першими днями мітингів, урізноманітнили. Тепер у наметовому містечку окрім бутербродів і солінь роздають гарячі супи, пшонку, цибулю, хтось навіть приніс аджику. «Продуктів вистачає, їжею запаслися надовго. Багато що приносять київські підприємці, які самі не можуть стояти на Майдані», - розповіла «кухар» наметового містечка, торговець одягом з Львівської області.

Ночували протестуючі в наметах (їх зараз на Майдані вісім). Спали на дерев'яних піддонах, утеплених декількома шарами пінопласту і ковдрами. Гріються обігрівачами УФО.

Як повідомлялося, з понеділка на Майдані Незалежності в Києві проходить безстрокова акція протесту підприємців. Вони вимагають від президента Віктора Януковича застосувати право вето до прийнятого Верховною Радою на минулому тижні Податкового кодексу, який  серйозно міняє умови ведення бізнесу за спрощеною системою  оподаткування.

Проти набуття чинності Податкового кодексу протестують і в інших містах України.

Сам документ, за словами першого заступника глави Адміністрації президента Ірини Акімової, ще не надійшов на підпис голові держави. У той же час, Акімова відзначила, що Податковий кодекс викликав занепокоєння президента.

Верховна Рада прийняла Податковий кодекс 18 листопада. Введення документа в цілому передбачено з 1 січня 2011 року, в той же час, для низки норм передбачений перехідний період від трьох до шести місяців.

За матеріалами Сегодня