Під Українським домом знесли табір протестувальників. У міліції кажуть - там прибирали сміття

09 вересня 13:19

Невідомі люди в жилетах комунальників без пред'явлення документів вчинили погром у таборі активістів голодування. Захищаючись від нападу, дві людини отримали тілесні ушкодження.

 

Біля Українського дому знесли табір захисників української мови. Про це повідомили в прес-службі Української народної партії.

О 6.00 біля Українського дому з'явилися невідомі люди в жилетах комунальників і без пред'явлення документів вчинили погром у таборі активістів голодування.

Пікетникам вдалося відстояти частину майна, інше було вивезено в невідомому напрямку. Захищаючись від нападу, дві людини отримали тілесні ушкодження.

Під час подій працівники міліції були відсутні, а приїхали пізніше, близько 7.00, склали акти й прийняли заяви від постраждалих.

Як повідомили в столичній УНП, «за кілька годин до нападу, о 2 години ночі, біля пікету в районі Українського дому з'явилося двоє чоловіків, один з яких пред'явив документ помічника голови Подільської райдержадміністрації Києва і, погрожуючи, почав вимагати від пікетників «забиратися геть». При цьому вони зривали прапори, перевертали парасольки, інформаційні стенди. Працівники міліції були відсутні. Однак пікетникам вдалося захиститися самостійно».

У Відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві заявили, що сьогодні вранці на місце акції прибули представники комунальних служб, щоб прибрати сміття. Учасники акції, в свою чергу, викликали міліцію, вважаючи, що проти них здійснюються якісь протиправні дії, зазначили в прес-службі. !zn

Читайте також:

Арештовано одного з учасників акції біля Українського дому

Активістку акції на захист української мови побили у власній квартирі

Керівництво Українського дому вимагає від мітингувальників 500 тис. грн за завдані збитки

Колесніченко має намір «перекроїти» мовний закон