Під Радою почалися зіткнення захисників української мови з міліцією

05 червня 07:38

Під Раду прибули близько 20 автобусів з міліцією та працівниками «Беркута». Міліція почала витісняти учасників мітингу під стінами парламенту. В ході сутички проти опозиційних мітингувальників застосували сльозогінний газ.

 

Міліція витісняє учасників мітингу під Верховною Радою проти законопроекту про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов.

Близько 200 співробітників спецпідрозділу «Беркут» почали відтісняти супротивників мовного законопроекту від лінії, що розділяє їх з активістами Партії регіонів. У результаті активісти почали штовхатися з «Беркутом». В ході сутички проти опозиційних мітингувальників застосували сльозогінний газ.

На мітинг проти ухвалення мовного законопроекту прийшли 2-2,5 тис. осіб. Мітингувальники перекрили повністю рух на вулиці Грушевського. Трохи нижче на вулиці Грушевського навпроти Кабінету міністрів стоять близько 1500 осіб з партійними прапорами об'єднання «За Батьківщину» і партії Віталія Кличка «УДАР».

Читайте: Рада прийняла в першому читанні законопроект про статус російської мови

З боку Маріїнського парку біля ВР зібралися представники партії «Свобода». Загальна чисельність присутніх на цьому мітингу зараз складає близько 1500 осіб.

На вулиці Грушевського навпроти ВР продовжує свій мітинг також ПР. Загальна кількість мітингувальників у даний час складає близько 2500 осіб. Мітингувальники від ПР огороджені з обох сторін металевими парканами, доступ до них обмежений співробітниками міліції та спецпідрозділу «Беркут».

У самому Маріїнському парку зараз розташовано близько 20 автобусів з міліцією та працівниками «Беркута».

Як відомо, Верховна Рада 5 червня проголосувала у першому читанні за законопроект №9073 «Про основи державної мовної політики» народних депутатів (Партія регіонів) Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова. !zn

Читайте також:

Конгрес українців закликає Раду відхилити закон про мови

Прихильники Партії регіонів розбили наметовий табір під Радою

Під Радою збираються прихильники Партії регіонів на підтримку російської мови (фото)