Під Новий рік опозиція почне збір підписів за референдум щодо звільнення Тимошенко

23 листопада 06:59

Проведенням референдуму щодо декриміналізації статті, за якою засуджена Тимошенко, опозиція має намір убити відразу "двох зайців".

 

Опозиція ініціюватиме Всеукраїнський референдум щодо декриміналізації ст. 365 Кримінального кодексу, за якою екс-прем'єр Юлія Тимошенко засуджена до семи років позбавлення волі.

«Як тільки ця стаття буде скасована, Юлія Тимошенко вийде на свободу», - повідомили у прес-службі «Батьківщини».

Як розповів виданню «КоммерсантЪ-Украина» ініціатор референдуму, народний депутат Юрій Одарченко, юридична процедура почнеться вже наступного тижня.

«Процес організації ініціативних груп в усіх областях триватиме 3-4 тижні. Після цього ми розпочнемо збір підписів, на це закон дає нам один місяць. На цей період припадає і Новий рік, але що поробиш, будемо збирати підписи і в свята», - зазначив він.
Одарченко висловив упевненість, що необхідні три мільйони підписів будуть зібрані в термін.

За словами депутата, початок підготовки до референдуму переслідує ще одну мету - не допустити підписання президентом закону про референдум, прийнятого парламентською більшістю 6 листопада.

В опозиції вважають цей документ неконституційним і вважають, що за його допомогою влада має намір домогтися зміни конституційного ладу.

Нагадаємо, у разі набуття чинності закону результати народного волевиявлення будуть автоматично змінювати законодавство, в той час як сьогодні вони мають лише рекомендаційне значення. !zn

Читайте також:

Депутати відмовилися скасувати закон про всеукраїнський референдум

Луценко закликав опозицію до нового Майдану

Закон про референдум спростить Януковичу процедуру переписування Конституції

Норми нового Кримінально-процесуального кодексу не будуть поширюватися на Тимошенко