Під час виборчої кампанії в українських ЗМІ домінують регіонали

29 серпня 12:08

Телеканали Донецького регіону присвятили Партії регіонів 3,5 години, тоді як "Батьківщині" - лише трохи більше 2 хвилин, тобто у 100 разів менше.

 

Партія регіонів домінує у всіх українських ЗМІ, повідомив голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев.

За його словами, про це свідчать дані моніторингу ЗМІ, який здійснювався асоціацією "Спільний простір" спільно з комітетом "Рівність можливостей", який проводився у 230 загальнодержавних та регіональних ЗМІ у всіх регіонах України з 30 липня по 19 серпня.

"За ці три тижні в Україні у виборчому сегменті повністю домінувала Партія регіонів. Примітно, що з усіх регіональних медіа тільки в Івано-Франківській області - єдиній - на телебаченні, і, частково, у пресі Партія регіонів поступилася за рівнем представленості "Батьківщині", тобто Об'єднаній опозиції", - констатував Чекмишев, коментуючи дані моніторингу.

Він також зазначив, що "виборча кампанія засвідчила, що українські телеканали і значна частина інших медіа демонструють більшою мірою симпатії, які обумовлені редакційною політикою та інтересами власників, ніж значущістю інформаційних приводів, які створюють ті чи інші партії".

В якості прикладу Чекмишев зазначив, що на телеканалі "Інтер" на адресу "Батьківщини" негативної інформації було в 32 рази більше, ніж про Партію регіонів, а телеканали Донецького регіону присвятили Партії регіонів 3,5 години, тоді як "Батьківщині" - лише трохи більше 2 хвилин, тобто в 100 разів менше. При цьому телеканали недостатньо аналізували прорахунки влади і не інформували виборців про їхні наслідки, зазначив він.

Найбільший рівень якісного інформування та збалансованості демонстрували загальнонаціональні та регіональні інтернет-видання, заявив голова комітету "Рівність можливостей". !zn

Читайте також:

Ющенко на правах реклами розповів газеті Ахметова про «чесні вибори»


Партії «Удар» і «Свобода» залишилися без місць в окружних комісіях: жеребкування ЦВК

Кабмін витратив 1 млрд грн, призначених на випадок лих, на «купівлю» електорату на південному сході

Голова ЦВК впевнений, що легітимність виборів поставлять під сумнів