Під час покладання квітів афганці повернулись до Януковича спиною (фото)

15 лютого 11:47

У Києві скандалом обернулася церемонія покладання вінків президентом Віктором Януковичем до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам. Воїни-афганці за командою повернулися до президента спиною.

 

У Києві під час покладання квітів біля пам'ятника воїнам-афганцям, ветерани за командою «кругом» розвернулися до президента Віктора Януковича спиною.

Про це повідомив заступник голови правління ВГО «Ніхто крім нас» Володимир Сердюк.

За його словами афганці таким чином висловили своє ставлення до системи, яка позбавляє їх пільг.

За його словами, з року в рік вони приходять покласти квіти до пам'ятника загиблим на війні. Однак цього разу міліція не підпустила афганців до постаменту, повідомивши, що їх «немає у списку».

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

«Влада у черговий раз показала, що є «правильні» афганці на чолі з Сергієм Червонопиським, а є інші, незрозуміло хто», - обурився афганець, додавши, що чекати на свою чергу їм довелося більш ніж півтори години.

«Є така черга. Спочатку йдуть чиновники, які позбавляють нас компенсацій і пільг. Стояти, чекати, поки тебе підпустять до пам'ятника покласти квіти - це якось не дуже здорово», - зазначив Сердюк.

Він зазначив, що всього в акції взяли участь близько 200 осіб у формі, а також учасники бойових дій, які прийшли у цивільному. !zn

Читайте також:

Афганці все ж проти Януковича. Але не всі

Маріупольські пенсіонери та афганці сказали спасибі Януковичу за «покращення»

Луценко: Спільні акції чорнобильців і афганців - лише видима частина процесу

Новини 5 каналу