Перемогу Обамі на виборах забезпечили сексуальні меншини

16 листопада 11:39

Соціологи з'ясували, що на виборах президента США Барак Обама отримав величезну підтримку від афро- і латиноамериканців, а також гомосексуалістів.

 

Вирішальну роль у перемозі Барака Обами на виборах президента США, що пройшли 6 листопада, могла зіграти колосальна підтримка з боку сексуальних меншин.

До такого висновку прийшли представники Інституту Вільямса та лабораторії Gallup, аналізуючи дані соціологічних опитувань.

Дослідники з'ясували, що Барак Обама і Мітт Ромні отримали підтримку практично однакової кількості виборців традиційної сексуальної орієнтації в усіх штатах крім Огайо і Флориди, де Ромні здобув невелику перемогу в цій групі.

Однак серед гомосексуальних виборців, число яких склало приблизно 5%, Обама переміг із перевагою 3:1, чого було цілком достатньо для перемоги в національному масштабі, пише The New York Times.

За даними соціологів, республіканці дуже поступаються демократам в таких соціальних групах, як афроамериканці, латиноамериканці, американці азіатського походження і євреї. Разом ці меншини становлять до однієї третини від усього електорату.

Кількість гомосексуалістів у країні також зростає. Якщо у віковій групі «після 65» про свою нетрадиційну орієнтацію заявляють лише 1,9%, то серед тих, хто старше 30, але молодше 49, таких вже 3,2%, а серед молоді від 18 до 29 років - 6,4 %, свідчать дані Gallup.

Нагадаємо, на президентських виборах у США чинний глава держави Барак Обама, який балотується від Демократичної партії, був переобраний на другий термін. Він набрав 303 голоси в колегії вибірників при необхідних 270.

Цікаво, що приблизно за півроку до виборів Обама заявив, що підтримує ідею легалізації одностатевих шлюбів. Це стало першим випадком, коли глава американської держави відкрито виступив за право гомосексуалістів законно оформляти свої відносини. !zn

Читайте також:

Після переобрання Обами в 20 штатах розпочався збір підписів за вихід зі складу США

Обама заявив про підтримку одностатевих шлюбів

Мішель Обама довела чоловіка до сліз, виступивши на з’їзді демократів

91-річна бабуся Обами станцювала після перемоги онука (ВІДЕО)