Перед виборами депутати готові відмовитися від безкоштовного відпочинку в санаторіях

22 травня 09:44

У відповідному законопроекті зазначено, що безкоштовні путівки безпосередньо не пов'язані з реалізацією повноважень народних депутатів України і призводять до невиправданого збільшення витрат бюджетних коштів.

 

Нардепи від Партії регіонів пропонують парламенту позбавити депутатів Верховної Ради права на отримання безкоштовних путівок для санаторно-курортного лікування.

Це передбачає законопроект № 10481, зареєстрований у Раді 17 травня, авторства Дмитра Шенцева, Андрія Деркача і Василя Горбаля.

Відповідні зміни пропонується внести до статті 33 закону «Про статус народного депутата України».

У законі пропонується прописати норму, за якою депутати користуються у встановленому порядку медичним обслуговуванням у державних і комунальних установах охорони здоров'я за місцем проживання.

У пояснювальній записці йдеться, що вищезазначені пільги безпосередньо не пов'язані з реалізацією повноважень народних депутатів України і призводять до невиправданого збільшення витрат бюджетних коштів, призначених для забезпечення діяльності Верховної Ради.

«Прийняття Закону України сприятиме реалізації конституційних прав громадян на рівність і гідність, зменшить витрати державного бюджету і створить відповідні реформам в країні умови медичного обслуговування народних депутатів», - йдеться в пояснювальній записці. !zn

Читайте також:

Рада цього тижня буде працювати щодня до 9 вечора

Рада розгляне скасування депутатської недоторканності 5 липня

Опозиція пообіцяла Януковичу імпічмент, а чиновникам - люстрацію