Пенітенціарна служба: Німецький омбудсмен залишився задоволений побаченим у СІЗО

11 квiтня 18:43

Ленінг відвідав камеру, в якій міститься екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, і палату медико-санітарної частини СІЗО, в якій знаходилася екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

 

Уповноважений з прав людини уряду Німеччини Маркус Ленінг відвідав київське СІЗО, а також провів зустріч у лікарні з засудженим до чотирьох років позбавлення волі екс-главою МВС України Юрієм Луценком, повідомила 11 квітня пенітенціарна служба.

У київському ізоляторі він відвідав камеру, в якій знаходиться Луценко, і палату медико-санітарної частини СІЗО, в якій знаходилася екс-прем'єр Юлія Тимошенко (зараз вона відбуває покарання в харківській колонії). Крім того, уповноважений уряду ФРН оглянув корпус для утримання заарештованих жінок. Сам Луценко на даний момент знаходиться в лікарні.

Омбудсмен особисто ознайомився з умовами, які створені в київському СІЗО для лікування Луценко, а також інших ув'язнених.

У пенітенціарній службі вважають, що в Ленінга залишилися позитивні враження від побаченого в Київському СІЗО.

"На всі питання, які хвилювали пана Маркуса, ми дали повні, аргументовані відповіді, і моє враження як психолога з великим досвідом, що він залишився задоволений цими відповідями", - сказав начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та області Олександр Сайко.

Пенітенціарна служба показала палату Луценка (відео)


Сайко зазначив, що за словами Ленінга, він бував у подібних закладах Польщі, Німеччини, інших країн, і у нього є можливість порівняти умови утримання.

"Після цього (візиту в СІЗО) Ленінг відбув у київську міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги, де зараз знаходиться Луценко, для особистої з ним зустрічі", - йдеться в повідомленні пенітенціарної служби.

Нагадаємо, 27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Крім того, варто нагадати, що стосовно екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці «Україна».

6 квітня Луценка направили в лікарню швидкої медичної допомоги на обстеження. !zn

Читайте також:

Луценка відвезли в лікарню швидкої допомоги для обстеження

Влада намагається відправити Луценка і Тимошенко лікуватися за кордон і зробити їх «втікачами», - Ар'єв

Великобританія не підпише угоду про асоціацію Україна-ЄС, якщо Тимошенко і Луценко будуть у в'язниці

Луценко приєднався до «Батьківщини»