Пенітенціарна служба просить у лікарів дозволу повернути Тимошенко в колонію

16 квiтня 07:56

Керівництво Качанівської ІТК заявляє, що на підставі висновку медиків Юлію Тимошенко може бути етаповано в колонію.

 

Державна пенітенціарна служба України звертається до лікарів харківської центральної клінічної лікарні №5 з проханням вирішити питання необхідності подальшого перебування екс-прем'єра Юлії Тимошенко у медичній установі.

Як повідомив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков, на підставі висновку медиків екс-прем'єра може бути етаповано в колонію. "У нас є її заява, вона в ній вже не вперше (хоча до реальних дій з її боку так і не доходило), заявляє про бажання брати участь у суді. На підставі цієї заяви ми ставимо питання про необхідність подальшого її перебування в ЦКЛ", - сказав він.

За словами Колпащикова, коли це питання буде вирішено, пенітенціарна служба без перешкод зможе здійснити етапування Тимошенко. "Або через колонію, або безпосередньо засуджена буде етапована з подальшим її поверненням, швидше за все, до пенітенціарної установи. Якщо ж вона відмовиться, то про застосування з нашого боку будь-яких силових методів не може бути і мови", - зазначив начальник Качанівської колонії.

Він заявив, нібито на сьогоднішній день існує достатньо документів, які підтверджують можливість засудженої брати участь у суді. "Про те, що здоров'я дозволяє їй, свідчать, зокрема, результати судово-медичної експертизи. І медики теж не раз говорили, що її перебування в лікарні - це не необхідність, це швидше просто акт гуманності з боку медиків і з нашого боку певною мірою теж", - сказав Колпащиков. !zn

Читайте також:

Янукович вважає неможливим помилування Тимошенко, поки не завершаться суди

Прокуратура пригрозила ініціювати примусову доставку Тимошенко до суду "у будь-який момент"

Тимошенко вимагає негайно закрити "справу ЄЕСУ"