Пенітенціарна служба поскаржилася, що Тимошенко обманює німецьких лікарів

28 лютого 17:06

Відомство закликало екс-прем'єра і її оточення "не спотворювати хоч якусь інформацію про діяльність співробітників Качанівської колонії".

 

Засуджена Юлія Тимошенко продовжує робити неправдиві заяви і намагається ввести в оману навіть лікарів з берлінської клініки "Шаріте". Таку заяву розповсюдила прес-служба Державної пенітенціарної служби.

У пенітенціарній службі повторно пояснили ситуацію щодо умов можливого етапування Тимошенко до Києва на судове засідання у справі про вбивство Євгена Щербаня.

"Зокрема, засуджена наговорила німецьким лікарям про те, що співробітники пенітенціарної служби нібито вимагали від неї, щоб вона ледь не пішки пройшла на судове засідання у Київ. Розповіла їм про неіснуючі чотири умови від співробітників пенітенціарної служби, а також нібито про те, що вона мало не з нашої волі повинна провести сидячи на судовому засіданні 8 годин без перерви", - відзначили у прес-службі.

- МОЗ визначив: Тимошенко не потребує подальшого лікування в стаціонарі

"Ми вже пояснювали, що таких вимог не існує в природі. І керівництво установи, єдине, чим цікавилося у засудженої, то це її можливістю бути в дорозі протягом 6-7 годин, і чи потрібна їй будь-яка додаткова допомога співробітників пенітенціарної служби під час етапування у разі її реального бажання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відзначили у прес-службі, засуджена повідомила німецьким лікарям про свою вимогу, щоб її занесли до суду на ношах.

Відомство закликало екс-прем'єра і її оточення "не спотворювати хоч якусь інформацію про діяльність співробітників Качанівської колонії". !zn

Читайте також:

Євросуд з прав людини вирішить справу Тимошенко у березні

Пшонка пояснив, чому Тимошенко не перевозять в колонію

Українські та німецькі лікарі будуть спільно обстежувати Тимошенко