Павло Балога спробує повернути депутатський мандат через Євросуд

13 лютого 11:31

Брат депутата, лідер "Єдиного Центру" Віктор Балога не сумнівається в успіху і заявляє про "стовідсоткову гарантію нашої перемоги".

 

Рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення депутатського мандата Павла Балоги буде оскаржено в Європейському суді з прав людини. Про це брат Павла Балоги, народний депутат Віктор Балога повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Наша команда вже працює над позовом до Європейського суду з прав людини. Юристи, що їм не властиво, говорять про стовідсоткову гарантію нашої перемоги. Назвали навіть конкретну статтю Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, за якою буде виграно справу Павла Балоги", - підкреслив він.

За його словами, Європейський суд - тепер єдина інстанція, яка може встановити справедливість у цьому питанні. "Довіри до якого з українських судів - або Конституційного, або Печерського, або ще якогось - немає. Судова система перестала існувати як незалежна гілка влади, тому ми не будемо грати за правилами шулерів на їхній території", - підкреслив Балога.

Як повідомлялося, Вищий адмінсуд України 8 лютого визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах №11 (Вінниця) і №71 (Закарпатська обл.) де обрані відповідно Домбровський і Балога, визнав відсутність у них депутатських повноважень і статусу, а також зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає, що питання про законність і механізм виконання рішення ВАСУ повинна розглянути Верховна Рада.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Рибак має намір ініціювати звернення народних депутатів до Конституційного суду щодо рішення ВАСУ про позбавлення мандатів народних депутатів Павла Балоги і Олександра Домбровського. !zn

Читайте також:

Рибак запропонував, щоб вердикт у справі про позбавлення мандатів Балоги і Домбровського виніс КСУ

Яценюк пояснив, що двох депутатів позбавили мандатів за відмову приєднатися до регіоналів

Однопартійці позбавленого мандата Балоги попросили допомоги Європи