Партії Луценка, Тимошенко і Яценюка закликають опозицію до об'єднання

22 листопада 10:25

Політичні партії «Батьківщина», «Фронт змін», «Народна Самооборона» та «Реформи і Порядок» звернулися до опозиційних сил із закликом про спільні дії на парламентських виборах у 2012 році. Про це повідомляє прес-служба «Фронту змін».

 

«Про це стільки говорилося, що пора нарешті діяти разом. Наші партії вже почали системну роботу щодо захисту волевиявлення українців. Це включає жорсткий контроль над виборчим процесом, недопущення фальсифікацій, узгодження кандидатів у мажоритарних округах», - відзначили у спільній заяві Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк, Тарас Стецьків та Сергій Соболєв.

«З цієї хвилини пропонуємо всім опозиціонерам відмовитися від взаємної боротьби, від внутрішніх чвар - бо це лише грає на руку владі, - йдеться в заяві. - Треба нарешті перегорнути сторінку «де два українці - там три гетьмани» і зосередитися на боротьбі з режимом Януковича, який веде країну до катастрофи».

Партії також заявляють, що «парламентські вибори повинні стати першим етапом на шляху звільнення України від цієї влади. Тільки спільними зусиллями опозиція зможе перемогти, дати країні шанс на демократичний розвиток».

Нагадаємо, раніше про свій намір об'єднати зусилля для участі у парламентських виборах заявили 11 лівоцентристських партій, а також УНП, КУН, «Наша Україна» і УРП «Собор».

Разом з тим, як заявляв раніше народний депутат Анатолій Гриценко, лідер опозиційної «Громадянської позиції», що входить до Комітету опору диктатурі, деякі опозиціонери насправді «грають в опозицію і не збираються чинити опір диктатурі, при цьому активно співпрацюють з адміністрацією президента і Кабміном» .