Партія регіонів назвала претендентів на посаду спікера

15 листопада 10:38

Партія регіонів має намір обговорювати як мінімум три кандидатури на посаду голови парламенту. У свою чергу, представники опозиції повідомили, що від них ніхто не буде претендувати на цю посаду, оскільки «це не ключова фігура».

 

Міністр юстиції Олександр Лавринович та голова фракції Партії регіонів (ПР) у парламенті Олександр Єфремов - претенденти на посаду нового спікера Верховної Ради. Про це під час круглого столу сказав народний депутат від фракції ПР Володимир Олійник.

«Є багато кандидатур. Це Олександр Лавринович, який був першим віце-спікером, він досвідчений юрист. Це і Олександр Єфремов, який працює безпосередньо в сесійній залі, з народними депутатами. І є ще низка гідних людей. Але це питання для обговорення», - сказав Олійник.

За його словами, Партія регіонів буде обговорювати як мінімум три кандидатури.

У той же час, представники опозиції повідомили, що від них ніхто не буде претендувати на цю посаду, оскільки, як зазначив Олександр Бригинець, «це не ключова фігура».

Член політради ВО «Свобода» Андрій Іллєнко зазначив, що їх не цікавить, хто від ПР стане спікером. «Нам це не цікаво, хай вони там між собою гризуться», - сказав він.

Нагадаємо, Олександр Лавринович раніше заявляв, що не має наміру міняти посаду міністра на посаду голови ВР. Відповідаючи на запитання журналістів про можливість зайняти крісло спікера в новому парламенті, він зазначив: «Що більше пропозицій, то більше вибір. А що більший вибір, то більше демократії в країні. І, я думаю, що в першу чергу мені подобається та робота, якою я займаюся зараз». !zn

Читайте також:

Регіонали впевнені, що сформують більшість за будь-яких обставин

Двадцять мажоритарників погодилися стати союзниками Партії регіонів у новій Раді

Партії відзвітували ЦВК за витрачені на виборах гроші