Партія регіонів на з'їзді 17 березня має намір поглинути кілька партій

06 березня 15:09

У Партію регіонів, окрім партії Тігіпка, готові влитися ще кілька політичних сил, серед яких одна - «досить відома».

 

На з'їзді Партії регіонів 17 березня у Києві планується оголосити про те, що кілька політичних сил, у тому числі партія «Сильна Україна», «увіллються в Партію регіонів після свого саморозпуску».

Про це в інтерв'ю агентству УНІАН повідомила народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

За її словами, Партія регіонів запропонувала «Сильній Україні» під час з'їзду підписати політичну угоду, після чого «Сильна Україна» повинна прийняти рішення на своєму з'їзді про саморозпуск і влитися у ПР на основі індивідуального членства.

«Це наша традиція, всі наші політичні партнери, які коли-небудь до нас приєднувалися, робили це таким чином. Для нас ця процедура знайома», - сказала депутат.

За словами Бондаренко, з партією «Сильна Україна» перемовини закінчено, і у Партії регіонів сподіваються на те, що ніхто не змінить свою точку зору і домовленості залишаться чинними. «Сподіваємося, що до 17 березня у пана Тігіпка і його політичних прихильників з «Сильної України» думка не зміниться», - сказала Бондаренко.

За її словами, у Партії регіонів хотіли б, щоб і інші політичні партії взяли участь у процесі об'єднання. «Ми зараз ведемо переговори з ще однією політичною партією, яка досить відома в Україні, але поки немає її відповіді, судячи з усього, вона поки не готова... Вони ще радяться з обласними організаціями, як їм вчинити, в якій формі цей політичний союз має відбутися, тому поки немає сенсу називати цю партію», - зазначила Бондаренко.

Нагадаємо, що вирішити питання про приєднання до Партії регіонів планувалося на з'їзді «Сильної України» 22 жовтня. Однак тоді було прийнято рішення провести додаткові консультації з регіоналами і остаточно поставити крапку на другому етапі з'їзду через 20-30 днів.

У понеділок, 5 березня, лідер «Сильної України» Сергій Тігіпко заявив, що його партія увіллється в Партію регіонів 17 березня. !zn

Читайте також

Депутати «Сильної України» в Одеській міськраді відмовляються об'єднуватися з регіоналами

Янукович: Тігіпко буде мінімум заступником голови партії Партії регіонів

Тігіпко не може визначитися, як йти на вибори