Партія Меркель програла вибори у найбільшій землі Німеччини

14 травня 04:16

Консервативний Християнсько-демократичний союз Німеччини на чолі з його лідером, канцлером Ангелою Меркель, зазнає серйозної поразки на виборах у найбільш густонаселеному регіоні країни - землі Північний Рейн-Вестфалія.

 

За попередніми даними, партія Ангели Меркель зазнала поразки на виборах у ландтаг німецької землі Північний Рейн-Вестфалія.

В Німецькій федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія пройшли вибори до земельного парламенту - ландтаг. За даними німецької суспільно-правової телекомпанії АРД, правлячий там Християнсько-демократичний союз (ХДС) на чолі з Норбертом Реттгеном поступився Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН) з її регіональним лідером Ханнелоре Крафт, яка тепер може очолити регіональний уряд.

Згідно з попередніми даними, СДПН набирає до 38,8 відсотка, а ХДС, втративши 8 відсотків голосів порівняно з виборами в 2010 році, - 26,1 відсотка. Партію «Союз-90» / «Зелені» підтримали, за попередніми даними, до 12,1 відсотка виборців.

Спостерігачі вважають, що на політичну арену цієї федеральної землі тепер повернеться коаліція з «зелених» і соціал-демократів, а поразку партії канцлера Ангели Меркель вони розглядають як реакцію населення на заходи бюджетної економії, що проводяться урядом.

Партія піратів, що стрімко набирає популярність, задовольнялася 7,5 відсотка голосів, що дозволить їй пройти в уряд вже четвертої федеральної землі. Всупереч прогнозам, пройшла у ландтаг Вільна демократична партія, набравши, за попередніми даними, 8,5 відсотка. Через 5-відсотковий бар'єр не змогла переступити Ліва партія - у неї всього 3 відсотка.

Вибори в парламент цієї найбільшої у ФРН федеральної землі місцеві аналітики називають репетицією виборів у бундестаг, які пройдуть приблизно через рік. У Північному Рейні-Вестфалії проживають більше 18 мільйонів осіб, з яких більше 13 мільйонів мають право голосу. !zn

Читайте також:

Партія Меркель програла на виборах у Баден-Вюртемберзі

Меркель готова прийняти Олланда «з розпростертими обіймами»

Вибори у Франції: ставки зроблені