Партія Кличка вирішила проблему свого представництва в окружкомах

13 вересня 08:57

Позбавлена ​​жеребкуванням ЦВК місць в окружних виборчих комісіях партія «УДАР» зуміла домовитися з двома технічними партіями. Раніше у Комітеті виборців повідомляли, що одне місце в окружкомах продають за 10-20 тис. доларів. Всього в Україні 225 окружкомів.

 

Партія «УДАР» буде представлена в окружних виборчих комісіях через партії «Молодь до влади» і ХДПУ, які за результатами жеребкування отримали місця в окружкомах.

«Ми досягли угоди з двома політичними силами, які стали щасливими переможцями розіграшу - «Молодь до влади» і ХДПУ, про спільні дії з протидії фальсифікаціям та захисту результатів виборів, через їхніх представників в окружкомах», - сказав керівник штабу партії «УДАР» Віталій Ковальчук в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Крім того, він зазначив, що представники партії «УДАР» також мають намір увійти в дільничні комісії.

- Місце члена окружкому на виборах продають за 10-20 тис. доларів

«Зараз чекаємо жеребкування по дільничним комісіям. На дільницях з нашими членами комісій буде простіше, на всіх інших будуть наші спостерігачі. У нас є ще один союзник - Партія ветеранів Афганістану. Це люди стійкі духом і захищати результат будуть», - сказав він.

Як повідомлялося, за підсумками жеребкування, проведеного ЦВК, право на включення своїх кандидатур до складу окружних комісія крім п'яти парламентських фракцій отримали 19 партій з 81, які подали подання.

Зокрема, квоту на включення своїх членів у всі 225 окружкомів отримали партії «Молодь до влади» і «Братство», які висунули по 1 кандидату в мажоритарних округах, «Русь єдина» (3 кандидата), в 221 окружкомі - партія «Русское единство» (5 кандидатів), в 220-ти - «Союз анархістів України» (1 кандидат), в 212-ти - партія «Єдина Родина» (1 кандидат).

У той же час партії «УДАР» Віталія Кличка та ВО «Свобода» не матимуть жодного місця в складі окружкомів. !zn

Читайте також:

Фальсифікувати вибори будуть у дільничних виборчих комісіях

Великі політсили скуповують місця в окружних виборчкомах у своїх «технічних» колег

Жеребкування ЦВК призвело до несправедливого представництва партій в окружних комісіях

Голова ЦВК: Кожна осудна політична сила здатна захистити результат на виборах