Партія Балоги втратила одного з керівників

12 листопада 12:40

Глава «Єдиного Центру» заявив, що в Україні необхідно переходити «від партій лідерського типу, які формуються з верхів, до політичних партій європейського зразка, що виростають з низів».

 

Лідер партії «Єдиний центр» народний депутат від фракції НУНС Ігор Кріль призупинив членство у партії. Про це Кріль написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні я призупинив членство у "Єдиному Центрі". Буду відвертим, особисте рішення щодо власного відходу від політики обдумував давно. Можу сказати, що воно практично було прийнято вже більше року тому», - повідомив пан Кріль.

Нардеп заявив, що в Україні необхідно переходити «від партій лідерського типу, які формуються з верхів, до політичних партій європейського зразка, що виростають з низів» які засновані на активних, мотивованих ідеєю громадянах, однак, щоб такі партії з'явилися, необхідно створити «громадянське середовище» .

«Відсутність в Україні відповідального громадянського суспільства - причина більшості проблем і негараздів як у політиці, так і в державі. Вважаю для себе більш важливим зосередитися надалі тільки на цьому», - сказав Кріль.

За його словами, така діяльність несумісна з політичною. «Саме тому я і прийняв для себе два логічних рішення: про особисту неучасть у парламентській кампанії 2012 року і про припинення своєї участі у політичній партії "Єдиний Центр"», - заявив політик.

Ігор Кріль очолював партію «Єдиний центр» більше чотирьох років - з кінця березня 2008 року. Також одним із лідерів ЄЦ є поки ще міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога. відзначимо, що на сайті партії у переліку лідерів фото Ігоря Кріля відсутнє, однак в особистому профайлі вказано, що він є лідером.

Нагадаємо, у серпні 2010 року ЄЦ вирішив відмовився від принципу одноосібного лідерства і відтоді партією керує колегія лідерів до 10 осіб. !zn

Читайте також:

Непримиренні союзники

У партії «Єдиний центр» буде 10 лідерів

Балога відстояв перемогу молодшого брата на окрузі у Закарпатті

Леся Оробець вийшла з партії «Єдиний центр»

Балога відхрестився від впливу на відносини ПР і «Сильної України»