Партія регіонів знайшла "кнопкодавів" серед опозиції

18 квiтня 16:54

Регіонали опублікували знімок Івана Кириленка, що голосує за колегу, який трохи раніше подав у відставку з посади заступника голови фракції "Батьківщина".

 

Партія регіонів, чиїх представників не раз викривали у "кнопкодавстві", у свою чергу, звинуватила опозицію в порушенні принципу персонального голосування.

"18 квітня факт неперсонального голосування в сесійній залі парламенту з боку одного з найшанованіших депутатів-опозиціонерів зафіксували фотографи з ложі для преси. Порушником Конституції і регламенту Верховної Ради виявився екс-голова фракції "Батьківщина" Іван Кириленко", - повідомила прес-служба ПР.

На підтвердження своїх звинувачень на сайті ПР опублікували фотографію.

"На фото чітко видно, як Іван Кириленко, перебуваючи на місці свого колеги, народного депутата Андрія Павловського, голосує замість самого Павловського (картка для голосування останнього знаходиться у гнізді пульта), після чого лівою рукою голосує вже особисто за себе. На фото також видно, як у момент кнопкодавства Іван Кириленко намагається прикрити табличку на пульті з прізвищем Андрія Павловського рукою", - зазначили регіонали.

- Регіоналів і комуністів знову звинуватили у "кнопкодавстві"

Трохи раніше прес-служба "Батьківщини" опублікувала знімки, що підтверджують факти "кнопкодавства" з боку регіоналів. У голосуванні за своїх колег були викриті Віталій Борт, Тетяна Бахтєєва, Станіслав Скубашевський, Олександр Кузьмук, а також комуніст Василь Самойленко.

Зазначимо, що 22 лютого влада і опозиція після тривалого протистояння нарешті домовилися про внесення змін до закону про регламент, що забезпечують персональне голосування. Однак і після цього факти "кнопкодавства" продовжують фіксувати в Раді із завидною регулярністю. !zn

Читайте також:

Рибак відправив фотографії "кнопкодавів" на експертизу в комітет

Кнопкодави-регіонали знову голосують в Раді за трьох

ВАСУ відмовився визнавати незаконними рішення Ради, прийняті "кнопкодавами"

Опозиція створила групи "мисливців на кнопкодавів"