Партія регіонів запропонувала позбавити мандатів тих депутатів, які блокують Раду

05 березня 12:19

Олександр Єфремов розробив законопроект, що передбачає позбавлення мандата за перешкоджання роботі парламенту. У ПР сподіваються, що прийняття такого закону дозволить Раді заробити.

 

Лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов розробив законопроект, який передбачає відповідальність депутата за блокування парламенту. Про це він повідомив на брифінгу у ВР.

"Ще в лютому я зареєстрував законопроект 2307, який передбачає відповідальність депутата за блокування парламенту", - сказав Єфремов.

За його словами, якщо блокування і далі продовжуватиметься, то ПР зробить все для того, щоб цей законопроект був прийнятий, і відповідальність тих, хто блокує законодавчий орган країни, була прописана у законі.

Нардеп також повідомив, що зараз перебуває на доопрацюванні законопроект про відповідальність народних депутатів за роботу в сесійній залі. Там прописані відповідні законодавчі заходи до тих народних депутатів, які не приходять на роботу.

"Мені здається, що прийняття цих законопроектів дозволить вирішити роботу парламенту", - підкреслив він.

Єфремов уточнив, що у законопроекті 2307 прописано: якщо людина бере участь у блокуванні, то надається право або спікерові, або 226 нардепам, або 10% виборців округу, від якого обирався депутат, подати звернення до спікера. Спікер це звернення повинен подати до суду для вирішення питання про позбавлення депутатського мандата цього депутата. !zn