Партія регіонів розраховує вирішити конфлікт у Раді без втручання Януковича

05 квiтня 11:49

У Партії регіонів вважають, що немає гострої необхідності для вирішення питання з блокуванням парламенту залучати президента.

 

Президентові України Віктору Януковичу непотрібно втручатися в ситуацію, яка склалася з провини опозиції у Верховній Раді, що змусила парламентську більшість провести виїзне засідання. Про це в кулуарах українського парламенту заявив народний депутат (Партія регіонів) Вадим Колесніченко.

"Віктора Януковича можуть торкнутися дії в парламенті тільки в тому випадку, якщо вони будуть неконституційними або в порушення регламенту. Таких дій зараз немає, все в рамках закону, окрім дій опортуністичних товаришів з опозиції. Навіщо президент повинен реагувати на них?" - заявив він.

Він також підкреслив, що якщо "незаконне блокування Ради продовжиться, то більшість знову буде працювати в режимі, в якому працювала в четвер".

За словами регіонала, Партія регіонів зробила у п'ятницю жест доброї волі, прийшовши у парламент і запропонувавши працювати, але "опозиція знову продемонструвала свою імпотенцію і бажання показати себе".

Окрім того, Вадим Колесніченко заявив, що до початку засідання у Верховну Раду на годину запитань до уряду у повному складі прибув Кабінет міністрів. "Кабмін був у повному складі о 9:55. Міністри прийшли, і були готові працювати", - заявив представник провладної фракції.

Нагадаємо, графік роботи Верховної Ради на 5 квітня передбачає проведення "години питань до уряду".

4 квітня депутати більшості 244 голосами "за" провели "виїзну" сесію парламенту - в будівлі парламентських комітетів на вулиці Банковій 6/8 через те, що опозиція з 2 квітня блокує трибуну.

Вони попередили, що у п'ятницю мають намір прийти в Раду, але якщо її буде заблоковано, то вони знову можуть зібратися в якомусь іншому місці.

Лідер опозиційної фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що у п'ятницю парламент буде працювати, якщо спікер Володимир Рибак повернеться в сесійну залу і поставить на розгляд питання, яких вимагає опозиція. Мова йде про призначення виборів у Києві, про відставку уряду Миколи Азарова і про скасування пенсійної реформи. !zn

Читайте також:

Регіонали пішли з Ради "міркувати над новим планом"

Події в Раді псують відносини України з Європою і США - екс-посол США

На "виїзному" засіданні Ради більшість прийняла близько 20 законів