Партія Кличка вимагає зміни влади у разі зриву асоціації з ЄС

21 сiчня 16:56

Напередодні саміту Україна - ЄС українська влада руйнує останні ілюзії європейських колег, упевнені в "УДАРі". Партія може вимагати зміни влади.

 

Якщо останні події в Україні перешкодять підписанню Угоди про асоціацію з Євросоюзом, у партії "УДАР" не бачать іншого виходу, як вимагати повної зміни влади у державі - проведення дострокових парламентських і президентських виборів вже у цьому році. Про це йдеться в заяві партії.

У партії Віталія Кличка наполягають, що парламент якнайшвидше повинен зібратися на позачергову сесію і розглянути ситуацію з дотриманням прав політичних в'язнів, зокрема Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, і дати оцінку діям правоохоронних органів щодо депутатів від опозиції.

"За те, що відбувається сьогодні в правовому полі, повинні відповісти керівники правоохоронних органів країни", - сказано в заяві партії.

"УДАР" вимагає звіту в парламенті генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка і голови СБУ Олександра Якименка про резонансні події останніх днів, зокрема, повідомлення про підозру Юлії Тимошенко у справі про вбивство Євгена Щербаня. "УДАР" на сесії буде ставити питання про політичну відповідальність керівників правоохоронних органів країни.

Партія "УДАР" звертається до президента Віктора Януковича з вимогою припинити демонстративне нехтування правами громадян і думкою Європейського співтовариства, маніпуляцію громадською думкою і відверте залякування політиків і всіх українців.

"Напередодні саміту Україна - ЄС українська влада руйнує останні ілюзії європейських колег і цинічно демонструє, що не збирається виконувати своїх зобов'язань. Правоохоронна система в Україні перетворюється на суцільні "маски-шоу", із політв'язнів намагаються зробити убивць, а громадян зневажають і залякують", - підкреслив заступник голови партії "УДАР" Віталій Ковальчук. !zn

Читайте також:

"Батьківщина" запропонувала Раді відправити Пшонку у відставку

Регіонали запевняють, що і самі не проти обговорити питання Тимошенко на позачерговій сесії

В апараті ВР спростували збір "УДАРом" підписів за позачергову сесію

"УДАР" обійшов "Батьківщину" на політичному віражі