Парламентський комітет запропонував заборонити сімейні династії у судах і міліції

07 квiтня 16:01

Керівник і заступники Генпрокуратури, СБУ і МВС не зможуть мати підлеглими своїх родичів.

 

Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до закону "Про засади запобігання та протидії корупції" про доповнення обмежень щодо роботи близьких осіб, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Документ №2069 пропонує встановити, що на посади в регіональних (територіальних) органах прокуратури, Міністерстві внутрішніх справ, Службі безпеки і суддів у межах однієї адміністративно-територіальної одиниці не можуть претендувати особи, якщо хоча б в одному з цих регіональних органів у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці вже працює близька до них особа.

Проект також містить норму, згідно з якою особа, яка працює на посаді керівника (заступника) Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ або керівника їхнього самостійного структурного підрозділу, не може мати близьких їй осіб хоча б в одному з цих органів у межах всієї території України.

У комітеті вважають, що прийняття законопроекту має забезпечити об'єктивність прийняття рішень службовими особами правоохоронних (судових) органів при виконанні своїх службових обов'язків. !zn

Читайте також:

Уряд запропонував витратити на охорону суддів 400 млн грн

Повністю довіряють міліції тільки 1% українців

Рейтинг власників МАФів у Києві: представники прокуратури, міліції і депутати

Конституційна асамблея запропонувала збільшити граничний вік суддів до 70 років