Парламентські вибори у Франції виграють соціалісти

18 червня 05:10

За попередніми даними французького МВС Соціалістична партія за результатами виборів отримує абсолютну більшість у нижній палаті парламенту Франції. Головний супротивник лівих «Союз за народний рух» (UMP) отримає 182 місця в Національних зборах.

 

За результатами підрахунку голосів, Соціалістична партія Франції отримує 260 депутатських мандатів, «Ліва радикальна партія» (PRG) - 12, інші ліві партії, найближчі союзники соціалістів - 22 мандати.

Головний супротивник лівих «Союз за народний рух» (UMP) отримає 182 місця в Національних зборах.

Партія «Європа Екологія - Зелені» отримує 14 місць у нижній палаті парламенту 10 депутатських мандатів дістанеться «лівому фронту», два - «Національному фронту», два - «Демократичному руху» (Модем), два - іншим центристським течіям, два - регіоналістам , шість - радикалам, 12 - «Новому центру», 15 - усіляким правим течіям і одне - вкрай правій течії.

Депутати на 35 місць на 24 годину неділі лишилася ще не визначені, хоча загалом розташування політичних сил у новому складі Національних зборів зрозуміле.

Нагадаємо: Соціалістична партія Франції, за попередніми даними, отримала більшість голосів у ході першого туру парламентських виборів, що відбувся в неділю, 10 червня.

Після перемоги Олланда на президентських виборах його Соціалістична партія прагне зміцнити свої позиції, завоювавши для глави держави більшість у парламенті. Очікується, що соціалістам без проблем вдасться обійти свого головного суперника - «Союз за народний рух», який фактично залишився обезголовленим після поразки Ніколя Саркозі. Однак багато що для президента і його соратників залежить від того, чи вдасться Соцпартії та її прихильникам - «зеленим» - отримати абсолютну більшість у нижній палаті, або ж для цього доведеться блокуватися з «Лівим фронтом», що вимагатиме низки поступок і ускладнить виконання передвиборних обіцянок . ! Zn

Читайте також:

Французькі міністри на першому засіданні урізали собі зарплату на 30%

Олланд назвав ім’я нового прем’єр-міністра Франції

Олланд вступив на посаду президента Франції (відео)