Парламентська асамблея НАТО може направити своїх спостерігачів на вибори в Україну

16 липня 07:49

НАТО буде з великим інтересом спостерігати за майбутніми парламентськими виборами в Україні, зазначив генсек альянсу Андерс Фог Расмуссен.

 

Парламентська асамблея НАТО (ПА НАТО) розглядає питання направлення своїх спостерігачів за виборами в Україні. Про це генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен сказав в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна»

Коментуючи положення декларації саміту НАТО в Чикаго, в якій союзники закликали Україну провести парламентські вибори справедливо і вільно, генсек організації зазначив, що особливе партнерство України і альянсу «засноване на твердій прихильності демократії». «Це також включає в себе вільні і справедливі вибори. Цілком очевидно, що ми будемо стежити за виборами з дуже великим інтересом», - запевнив він.

Відповідаючи на питання, чи відомо про наміри ПА НАТО направити на вибори своїх спостерігачів, як це було минулого разу, Фог Расмуссен підкреслив, що Парламентська асамблея самостійно приймає такі рішення.

«Але за інформацією, яку я маю, ПА НАТО розглядає можливість направлення своїх спостерігачів на вибори в Україну. Якщо вони приймуть таке рішення, я це буду вітати», - сказав він. !zn

Читайте також:

Від СНД на парламентські вибори в Україну прибудуть 200 спостерігачів

ОБСЄ направить на парламентські вибори в Україну 700 спостерігачів

Азарову не страшні навіть 10 тис. спостерігачів на виборах