Парламент не зміг відправити у відставку Азарова

19 квiтня 14:35

Депутатам від опозиції не вистачило голосів для того, щоб відправити у відставку уряд України, незважаючи на те, що за постанову проголосували навіть комуністи.

 

Верховна Рада України не змогла у п'ятницю відправити у відставку уряд країни на чолі з Миколою Азаровим. За відповідне рішення проголосували 190 депутатів, проти - 91, 2 утрималися і 79 не голосували.

Зокрема, "Батьківщина" віддала за постанову 88 голосів (7 депутатів були відсутні). Також 7 голосів недодав "УДАР" (35 з 42 депутатів), зокрема, на голосуванні був відсутній лідер фракції Віталій Кличко. У той же час, "Свобода" підтримала відставку уряду усіма 36 голосами.

За постанову також проголосувала більшість фракції Компартії (21 депутат з 32). Крім того, документ підтримали 10 позафракційних депутатів, серед яких Олег Канівець, що нещодавно залишив лави "Батьківщини".

Раніше повідомлялося про те, що питання про відповідальність Кабміну не може розглядатися у Верховній Раді двічі протягом однієї сесії, а також протягом року після схвалення програми діяльності уряду.

Відповідно до діючої Конституції України, Кабінет міністрів, відставка якого прийнята президентом України, за його дорученням продовжує виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого Кабінету міністрів, але не більше шістдесяти днів.

Прем'єр-міністр призначається президентом України за згодою більше половини від конституційного складу Верховної Ради (стаття 114). Членів Кабінету міністрів президент призначає за поданням прем'єра (стаття 106). !zn

Читайте також:

Азаров не бачить кінця кризи в Україні

У Раді чекають на Азарова на годину питань до уряду

Азаров і опозиціонер поскаржилися один на одного в Генпрокуратуру