ПАРЄ 26 січня прийме чергову резолюцію щодо України

17 сiчня 11:51

26 січня у Страсбурзі відбудуться дебати з питання функціонування демократичних інституцій в Україні.

 

Прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров поінформував, що 23-27 січня у Страсбурзі пройде січнева сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), у роботі якої візьме участь і парламентська делегація України.

"Для української сторони важливість цієї сесії полягає в тому, що на 26 січня цього року заплановано дебати з питання функціонування демократичних інституцій в Україні, за результатами яких асамблея прийме відповідну резолюцію", - сказав О.Дікусаров.

Він додав, що за останні 5 років це вже третя резолюція ПАРЄ з цього питання.

"У процедурному плані ця резолюція має проміжний характер, і точно так само, як і попередні, передуватиме прийняттю більш важливої за своєю значущістю резолюції з приводу виконання Україною своїх зобов'язань перед Радою Європи", - підкреслив О.Дікусаров.

Нагадаємо, президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що Європейський Союз поки не збирається застосовувати економічні санкції проти української влади і зробить все можливе, щоб захистити демократію в Україні.

Нагадаємо, у листопаді європейські політики говорили, що через півроку Україну можуть вигнати з ПАРЄ.

Відповідаючи на питання про те, чи може ПАРЄ вдатися до таких санкцій як позбавлення Україні голосу у моніторинговому комітеті ПАРЄ або у ПАРЄ в цілому чи навіть припинення членства України в органах РЄ, співдоповідачка ПАРЄ Майліс Репс сказала: «Все це можливо, хоча ми щиро сподіваємося, що Україна не зайде так далеко».