Паралімпійці просять Януковича помилувати Тимошенко

26 квiтня 10:58

Більше сотні спортсменів і членів громадських організацій інвалідів написали звернення до президента з проханням звільнити Юлію Тимошенко.

 

Більше 100 спортсменів-паралімпійців та дефлімпійців, а також представників громадських організацій інвалідів звернулися до Віктора Януковича з проханням звільнити Юлію Тимошенко.

Серед тих, хто підписав звернення, - Герой України, 20 чемпіонів Паралімпійських ігор, 12 чемпіонів Дефлімпійських ігор, 36 чемпіонів світу, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Ми сподіваємося, що ви вирішите проблему, на нашу думку, несправедливо ув'язненої Тимошенко. Ми знаємо її, як державного і громадського діяча, який з великою повагою і увагою ставився до потреб громадян України з інвалідністю, прем'єр-міністра, який у важкі часи економічної кризи забезпечував своєчасне нарахування і навіть зростання пенсій та державної допомоги людям з інвалідністю, надавала реальну допомогу і вирішувала проблеми спортсменів-інвалідів", - пояснили спортсмени свої мотиви.

"Нам відомо, що стан здоров'я Тимошенко є незадовільним, і тривале лікування досі не прибрало загрози того, що ускладнення стану її здоров'я може призвести до незворотних наслідків і навіть можливої інвалідності", - підкреслили спортсмени.

Нагадаємо, раніше з подібними проханнями до президента зверталися українські дипломати, юристи, політологи, представники регіональних громад. Жінки - народні депутати також передали Януковичу прохання про помилування. Президент того ж дня прийняв це клопотання до уваги, 19 квітня його передали комісії при Президентові України у питаннях помилування. Комісія повинна розглянути і внести свої пропозиції главі держави. Вчора мало відбутися засідання комісії, проте воно зірвалося через відсутність кворуму і було перенесено на 29 квітня. !zn

Читайте також:

Рішення Євросуду у справі Тимошенко зобов'яже Януковича звільнити її

В опозиції впевнені, що до листопада Тимошенко буде на волі

Голова комісії суддів України порадив менше звертати уваги на рішення ЄСПЛ