Організатори мітингу у Москві не хочуть «отримувати по голові»

21 грудня 13:08

Один з лідерів руху "Солідарність" Ілля Яшин заявив, що організатори мітингу 24 грудня проти фальсифікацій на минулих парламентських виборах будуть вживати необхідних заходів щодо недопущення будь-яких конфліктів на акції.

 

"Ми зробимо все можливе, для того, щоб ніяких затримань не було і щоб захід пройшов мирно і цивілізовано, щоб не було зіткнення з поліцією і жодна людина не отримала кийком по голові", - сказав І.Яшин в середу в ефірі телеканалу "Дождь".

За його словами, "головне - це створити всі умови, щоб людей прийшло не менше, ніж кількість тих, хто прийшов на Болотну площу".

Разом з тим він зазначив, що "в цих умовах гарантувати нічого не можна".

"Є "нашисти", є "Молода гвардія", є центр з протидії екстремізму, і відповідати за їхні дії ми, звичайно, не можемо", - сказав І.Яшин.

Як повідомлялося, у ніч на середу І.Яшин вийшов на свободу після 15 діб арешту, призначеного судом за його непокору поліції на несанкціонованій акції 5 грудня.

Рух "Солідарність" є одним з організаторів узгодженого з московською владою мітингу "За чесні вибори", який має пройти 24 грудня на проспекті Академіка Сахарова.

Мітинг стане продовженням громадянської акції 10 грудня на Болотній площі. Учасники мітингу були не згодні з умовами проведення і результатами виборів до Держдуми, що відбулися 4 грудня, а також із фальсифікаціями. За різними даними, на мітинг вийшли від 25 тис. до 80 тис. осіб. Акції також пройшли в низці міст Росії і за кордоном.

Нагадаємо, сьогодні звільнили з-під варти опозиціонера Олексія Навального.