Організатора акції на честь річниці Помаранчевої революції оштрафували на 450 гривень

23 листопада 10:57

Суд визнав главу Коаліції учасників Помаранчевої революції винним у неналежній організації та проведенні акції на Майдані Незалежності.

 

Суд засудив одного з організаторів акції на Майдані Незалежності 22 листопада Сергія Мельниченка до штрафу в 450 гривень.

«Суд ухвалив рішення стягнути з мене штраф у розмірі 450 гривень за неналежну організацію та проведення акції», - повідомив Мельниченко, голова Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР).

Він заявив, що не згоден з рішенням суду і зараз має намір подавати апеляцію.

- Затриманих на Майдані активістів відпустили (ВІДЕО)

За словами Мельниченка, правоохоронці необґрунтовано долучили до справи рішення Київради від 1999 року «Про визначення порядку організації та проведення у Києві недержавних масових громадських заходів» і суд приймав рішення, пославшись на цей документ.

Мельниченко повідомив, що йому, як і іншим семи затриманим, пред'явили звинувачення в порушенні статті 173 Адміністративного кодексу (дрібне хуліганство), а також статті № 185 (злісна непокора працівникові міліції).

Нагадаємо, 22 листопада, під час святкування річниці Помаранчевої революції на Майдані Незалежності після сутички зі співробітниками правоохоронних органів було затримано кілька активістів акції.

За даними МВС, близько 30 учасників мітингу біля Головпоштамту зібрали намет і спробували пронести її через Хрещатик до монумента Незалежності. Затриманим інкримінували перехід дороги в недозволеному місці і невиконання законних вимог працівників міліції. !zn

Читайте також:

Націоналісти попросили Януковича скасувати зиму, економіку і капусту

Активісту «Тризуба» дали 3,5 роки за підпал офісу Партії регіонів

Луценко закликав опозицію до нового Майдану