Оприлюднено передсмертну записку екс-глави компанії Авакова. МВС звинувачує колишнього губернатора в його загибелі (ФОТО)

01 листопада 17:07

За фактом загибелі колишнього голови правління АТ «Інвестор» порушено справу за статтею «доведення до самогубства». Після прочитання передсмертної записки в правоохоронців виникли питання до власника компанії «Інвестор» Арсена Авакова.

 

За фактом самогубства колишнього голови правління АТ «Інвестор» Олександра Мотилевского порушено кримінальну справу. Про це повідомив начальник слідчого управління УВС Харківської області Зіновій Галаван.

Представник МВС повідомив, що кримінальну справу порушено за статтею 120 КК України - «доведення до самогубства». За його словами, після прочитання передсмертної записки в правоохоронців виникли питання до власника компанії «Інвестор» екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова.

Галаван зазначив, що підставою для порушення кримінальної справи стала одна з передсмертних записок Мотилевского, із заголовком ​​«Сага про людей і нелюдів». Галаван стверджує, що написана вона в день самогубства, 31 жовтня.

«Написана власноручна мною, Мотилевским Олександром Леонідовичем, цього числа. Не вкладається в моїй голові те, що скоїв Аваков Арсен Борисович. Бог йому суддя. Як можна було підставити величезну кількість своїх співробітників. Як можна було підставити величезну кількість своїх співробітників і не вирішити їхніх питань?! Таки його кугутство і жадібність до грошей, на жаль, перевищує рівень шляхетності і почуття відповідальності», - процитував записку начальник слідчого управління УВС.

- Екс-глава компанії Авакова покінчив із собою, викинувшись з вікна

Повністю зачитувати записку Зиновій Галаван відмовився, пославшись на таємницю слідства.

Начальник слідчого управління харківського главку також повідомив, що «кримінальну справу порушено, оскільки вказано конкретне прізвище людини», чиї дії могли стати причиною смерті Мотилевского.

Нагадаємо, першим про те, що Олександр Мотилевскій вчинив самогубство, 1 листопада повідомив екс-губернатор, засновник АТ «Інвестор» Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

«Людина не витримав тиск обставин. І хоча після року пресингу - з травня вже не працював в компанії - в спокої його не залишили. Допити в УБОЗі, погрози і тиск вивели людини з себе ... Негідники ... Я не знаю як таке коментувати. Горе в сім'ї, горе у нас ...», - заявив політик.

Пізніше в міліції повідомили, що Олександр Мотилевскій викинувся з вікна 9 поверху. !zn

Читайте також:

Біженець Аваков повернеться в Україну після оприлюднення ЦВК результатів виборів


Італія відмовилася видати Авакова українській владі


Генпрокуратура Італії не бачить причин для екстрадиції Авакова в Україну (документ)