Опозиції не подобаються запропоновані у Раді місця

06 грудня 13:20

Опозиція передасть свої пропозиції щодо розсадки в залі засідань в апарат Верховної Ради. 7 грудня буде проведено засідання підгрупи з розміщення народних депутатів у залі засідань, на якому буде ухвалено консолідоване рішення.

 

Опозиційні парламентські партії незадоволені запропонованими їм місцями у залі парламенту.

"Батьківщина" не погоджувала це розсадження. Я вважаю, що воно дискримінаційне, неправильне. Воно проводилося без нас", - сказав депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Микола Мартиненко на засіданні підготовчої депутатської групи 6 грудня.

Позицію Мартиненка підтвердив представник ВО "Свобода" Руслан Кошолінський. Він зазначив, що представник фракції "БЮТ-Батьківщина" висловив консолідовану позицію об'єднаної опозиції.

У свою чергу, представник партії "УДАР" Валерій Карпунцов підкреслив, що мова не йде про конкретні місця, де буде розміщуватись фракція партії "УДАР". "Загальне розсадження є несправедливою", - сказав він.

У свою чергу голова парламентської підготовчої групи Володимир Литвин запропонував опозиціонерам внести свої пропозиції щодо розсадки депутатів в залі, щоб до 10.00 10 грудня на чергове засідання підготовчої групи сформувати план розсадження з урахуванням їхніх пропозицій.

- У новій Раді регіонали займуть місця навколо трибуни, а свободівців посадять на гальорку

Опозиція погодилася з пропозицією, і до 13.00 7 грудня передасть свої пропозиції щодо розсадки в залі засідань в апарат Верховної Ради. О 16.00 7 грудня буде проведено засідання підгрупи з розміщення народних депутатів у залі засідань, на якому буде ухвалено консолідоване рішення.

Литвин нагадав, що 10 грудня на 15.00 заплановано проведення загальних зборів новообраних депутатів і до цього часу апарат Верховної Ради повинен встигнути підготувати сесійну залу, і встановити таблички з прізвищами кожного нардепа на їхніх робочих місцях.

Також на засіданні були обрані заступник керівника підготовчої групи і секретар. Ними стали представник фракції "БЮТ-Батьківщина" Борис Тарасюк та представник партії "УДАР" Валерій Карпунцов відповідно.

Також опозиціонери попросили оголосити перерву до другої половини дня п'ятниці, пояснивши це необхідністю вивчити пропозиції щодо розсадки і розселення нардепів, розподілу парламентських комітетів і підготовки першого засідання нового парламенту. !zn

Читайте також:

Рада заборонила блокувати трибуну і зобов'язала депутатів голосувати

Рада шостого скликання завершила свою роботу

Партія регіонів готова поділити парламентські комітети без «серпанкових панночок» з опозиції

У новій Раді регіонали займуть місця навколо трибуни, а свободівців посадять на гальорку