Опозиції хочуть заборонити здійснювати акції в День незалежності

22 серпня 13:22

Міліція має намір просити суд перенести акції опозиції в столиці на День незалежності.

 

Про це заявив начальник головного штабу Міністерства внутрішніх справ Анатолій Лазарєв.

«Будемо звертатися до суду через Київську адміністрацію, намагатимемося все ж таки забезпечити своїми силами й засобами, в тому числі й резервними, протидію створенню конфліктних ситуацій. Або змінювати місця проведення заходів, або десь змінювати час проведення цих заходів», - сказав він.

Він зазначив, що в деяких випадках, згідно із заявкою на проведення масових акцій опозиційними політичними силами, місця та час їхнього проведення збігаються із заходами, що їх організовала влада.

«Ряд цих заходів (опозиції) за часом і місцем перетинаються з державними заходами, які заплановані були набагато раніше. Зокрема, на Михайлівській площі, на Софійській площі, на Майдані Незалежності», - додав А. Лазарєв.

За словами начальника штабу, станом на 8:00 понеділка в Київміськадміністрацію подано 18 заявок на проведення 24 серпня неофіційних заходів й акцій.

Нагадаємо, що партії, які увійшли до Комітету опору диктатурі, здійснять 24 серпня Народний марш, який стартує від пам'ятника Тарасові Шевченку й завершиться мітингом на Михайлівській площі.