Опозиція знову залишила сесійну залу Верховної Ради

09 грудня 08:57

Депутати фракцій «БЮТ-Батьківщина» і НУНС у п'ятницю, 9 грудня, знову покинули залу засідання парламенту.

 

Лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем'якін зачитав спільну з фракцією НУНС заяву, в якій звинуватив владу у знущаннях над Юлією Тимошенко.

«Фракції "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" продовжать протести проти беззаконня, яке здійснює чинний президент. Організатори репресій повинні понести відповідальність, у тому числі шляхом застосування до них персональних санкцій з боку розвинених країн», - сказав А.Кожем'якін у своєму виступі з трибуни парламенту після завершення консультацій у голови Верховної Ради Володимира Литвина.

А.Кожем'якін повідомив, що лідерам фракцій так і не вдалося досягти домовленостей.

«Юлія Тимошенко та інші опозиціонери - визнані всім світом політичні в'язні - повинні вийти на свободу. Тільки відсторонення злочинців від влади може зупинити політичні репресії», - сказав А.Кожем'якін.

Він додав, що партія «Батьківщина» доб'ється того, що її лідер вийде на свободу і завершив свій виступ гаслом «Юлі волю».

Після цього депутати обох опозиційних фракцій покинули залу парламенту.

При цьому депутати Партії регіонів також розблокували трибуну і президію парламенту та зайняли свої робочі місця. Після цього у парламенті почалося голосування за порядком денним.