Опозиція змінить назву фракції

11 грудня 06:13

З назви опозиційної фракції в парламенті виключать згадку про екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Фракція буде називатися «Батькiвщина», без «БЮТ».

 

Фракція об'єднаної опозиції в парламенті буде називатися «Батьківщина». Про це повідомив новообраний депутат від об'єднаної опозиції Сергій Соболєв в ефірі телеканалу ICTV.

«Фракція буде називатися так, як називалася політична сила, яка йшла на вибори. Це буде фракція «Батьківщини», - уточнив він.

«Лідер фракції завтра буде визначений на засіданні фракції о 6:00 вечора. Я не хотів би зараз заявляти хто буде обраний лідером», - зазначив депутат.

«Об'єднана опозиція, яка включає в себе вісім партій, разом пішла на вибори і разом обрала Юлію Тимошенко кандидатом від опозиції на президентські вибори 2015 року. Це ще раз підтверджує те, що наш лідер залишається найбільш рейтинговим і впливовим політиків в країні. Влада її боїться, саме тому було зроблено все можливе, щоб Тимошенко і її найближчі соратники не брали участі у виборах», - зазначив Соболєв.

Як відомо, в попередньому скликанні Верховної Ради функціонувала фракція «БЮТ-Батьківщина». БЮТ розшифровується як «Блок Юлії Тимошенко».

Як повідомлялося, 7 грудня рада Об'єднаної опозиції визначила і підтримала кандидатуру Тимошенко на пост президента України на майбутніх виборах. !zn

Читайте також:

Об’єднана опозиція міркує про створення єдиної партії

Тимошенко буде єдиним кандидатом від опозиції на президентських виборах 2015 року

Опозиційні депутати відмовилися від київських квартир