Опозиція запропонувала поправки щодо статті Тимошенко до законопроекту про декриміналізацію

12 жовтня 13:16

Поправки опозиції до президентського законопроекту про декриміналізацію статті 365 Кримінального кодексу, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, внесені до профільного комітету Верховної Ради України, повідомив лідер «Фронту змін», народний депутат від НУНС Арсеній Яценюк.

 

«Відпрацював ці поправки депутат Власенко (Сергій Власенко, фракція «БЮТ-Батьківщина»- ред.), вони були узгоджені і, за інформацією Власенка, внесені до профільного комітету», - повідомив А.Яценюк на брифінгу в середу, 12 жовтня.

Лідер «Фронту змін» додав, що вважає за необхідне розглянути ці поправки у парламенті 18 жовтня. «У вівторок, думаю, що в парламенті має бути розглянуто поправки, які спільно внесені опозицією до Кримінального кодексу України і ст.365 має бути декриміналізовано. Це буде мужній крок і якщо вже цього ж дня президент України підпише цей закон - це означає, що з цієї ситуації влада вийде з мінімальними втратами, які можуть бути», - сказав А.Яценюк.

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Проте законопроект не передбачає скасування кримінальної відповідальності за ст.365.

У вівторок, 11 жовтня, Печерський суд визнав Ю.Тимошенко винною у порушеннях при укладанні у 2009 році «газових угод» з Російською Федерацією і засудив до семи років ув'язнення. Вона засуджена за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).