Опозиція виштовхала із зали Ради двох депутатів з криками «Тушки, геть!» (ВІДЕО)

12 грудня 09:13

Відкриття сесії ВР 7-го скликання ознаменувалося першою бійкою: братів Табалових, обраних народними депутатами від «Батьківщина», не пустили в залу.

 

Представники опозиції не допустили до участі у відкритті сесії Верховної Ради 7-го скликання депутатів Олександра і Андрія Табалова.

Брати Табалови були обрані народними депутатами від Об'єднаної опозиції «Батьківщина», однак відмовилися увійти до складу фракції.

Коли Табалови намагалися пройти до сесійної зали, депутати фракції «Батьківщина» заблокували їх прямо у дверях і почали вигукувати: «Тушки, геть!».

Після того, як Табалови не змогли пройти в залу через одні двері, вони попрямували до інших. Але й через інші не змогли пройти в залу.

- Депутати Верховної Ради 7-го скликання прийняли присягу (ВІДЕО)

Опозиція також попередила депутатів, що вони жодного разу не потраплять до парламенту.



Олександр і Андрій Табалови не дають чіткої відповіді, чому вони відмовилися увійти до фракції «Батьківщина», незважаючи на те, що на виборах балотувалися за підтримки цієї політичної сили.

Зокрема, у відповідь на запитання журналістів Андрій Табалов сказав: «Я не перейшов поки ні в одну з фракцій». Він зазначив, що хоча кандидати в народні депутати від «Батьківщини» підписували угоду про невходження у фракцію будь іншої політичної сили, «технічно він і не був у фракції «Батьківщини».

Нагадаємо, Олександр Табалов пройшов до ВР за списком Об'єднаної опозиції «Батьківщина» (№ 49), Андрій Табалов балотувався від «Батьківщини» в окрузі № 99 у Кіровограді.

Обидві кандидатури були креатурами Арсенія Яценюка. Коли вони відмовилися увійти до фракції «Батьківщина», 11 грудня Об'єднана опозиція оприлюднила вимогу до Табалова скласти депутатські мандати.

Такі вимоги пов'язані з тим, що депутати порушили присягу, підписану ними 5 серпня цього року. Відповідно до неї, кожен кандидат у народні депутати від «Батьківщини» публічно присягнувся «перед Господом Богом і народом України» скласти повноваження депутата у разі зміни своєї політичної позиції. !zn