Опозиція вирішила зібратися через два місяці

12 липня 10:16

Опозиційні політичні партії на сьогоднішній координаційній зустрічі з підготовки спільної стратегії участі у парламентських виборах 2012 року домовилися провести наступну зустріч 12 вересня для створення комітету захисту чесних виборів.

 

У сьогоднішньому заході взяли участь партії «Наша Україна», Українська народна партія, «Конгрес українських націоналістів», Всеукраїнське об'єднання «Свобода», Українська республіканська партія «Собор», Партія захисників вітчизни, Українська партія, Республіканська християнська партія і Українська соціал-демократична партія.

«12 вересня ми зберемося знову і, можливо, створимо комітет захисту чесних виборів», - повідомив голова політичної ради «Нашої України» Валентин Наливайченко, закриваючи зустріч.

Учасники зустрічі обговорили необхідність розробки законопроекту про вибори народних депутатів, який би гарантував демократичність їх проведення і став альтернативою проекту, розробленому робочою групою з вдосконалення виборчого законодавства на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем.

«Ця ініціатива - не блок, не нова політична партія. Ця ініціатива спрямована на те, щоб забезпечити чесні, прозорі вибори», - заявив присутній на зустрічі представник партії «Свобода» Андрій Мохник.

Окрім того, опозиційні партії обговорили необхідність висунення єдиного кандидата в кожному з мажоритарних округів у випадку, якщо вибори будуть проводитися за мажоритарно-пропорційною системою.

На засідання не прийшли представники партій «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Фронт змін» і «Громадянська позиція».