Опозиція вирішила, що рейтингові партії до Ради за пропорційною системою не підуть

20 березня 09:41

В опозиції запевняють, що зараз успішно йде робота над питанням єдиного списку, і його перспектива цілком реальна.

 

Опозиційні партії, що входять до Комітету опору диктатурі і підписали на Софіївській площі угоду про спільні дії опозиції, які при цьому не долають 5%-й бар'єр на парламентських виборах, не будуть висувати свої партійні списки у пропорційній частині.

Таке рішення було прийнято на засіданні центрального комітету опору диктатурі 20 березня, повідомив народний депутат України Тарас Стецьків.

Турчинов обіцяє Кличку підтримку в обмін на вступ до Комітету опору диктатурі

«У той же час ці націонал-демократичні партії будуть мати можливість висувати своїх узгоджених кандидатів на мажоритарні округи. Окрім того, ці партії мають можливість пропонувати свої кандидатури для їх включення у єдиний виборчий список у пропорційній частині, який сьогодні готує опозиція», - зазначив він.

За словами депутата сьогодні опозиція успішно працює над питанням єдиного списку, і його перспектива цілком реальна.

Як повідомлялося, раніше ВО «Батьківщина» і партія «Фронт змін» запропонували іншим партіям, що входять до Комітету опору диктатурі і підписали на Софіївській площі угоду про спільні дії опозиції, надати список кандидатів для розгляду можливості їхнього включення до списку від єдиної опозиції для участі у парламентських виборах у 25 мажоритарних округах. !zn

Читайте також:

Шанси потрапити до парламенту зберігають п'ять партій

Партія Королевської виходить з лав об'єднаної опозиції

Гриценко: Угода опозиції - всього лише пакт про ненапад

КС перевірить законність одночасного висування депутатів у мажоритарних округах і за списками