Опозиція випереджає провладні партії на 10%

15 травня 12:36

Сукупний рейтинг опозиційних партій (32%) майже на 10 п.п. вищий за рейтинг провладних (23%), стверджують донецькі соціологи.

 

У разі проведення виборів до Верховної Ради України найближчої неділі виборчий бар'єр за партійними списками подолали б п'ять партій: Партія регіонів (18%), «Батьківщина» (12%), УДАР (9%), «Фронт змін» (8%) і КПУ (5%). Про це свідчать дані опитування, проведеного донецькою компанією Research&Branding Group.

Ще 3% готові голосувати за ВО «Свобода», а 8% - за інші партії. При цьому 20% на сьогоднішній день або не збираються брати участь у голосуванні, а 17% не визначилися зі своїм вибором.

Таким чином, сукупний рейтинг партій «Батьківщина», УДАР, «Фронт змін» «Свобода» (32%) істотно вищий за рейтинг провладних Партії регіонів і КПУ (23%).

Варто зазначити, що партії «Батьківщина» і «Фронт змін» мають намір об'єднатися для участі у виборах і сформувати один партійний список під прапором «Батьківщини». Інші соціологічні компанії вже враховують в опитуваннях це об'єднання.

Опитування проводилося з 25 квітня по 10 травня 2012 року компанією Research&Branding Group серед 2077 респондентів. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2%. !zn

Читайте також:

Більшість українців підтримають опозицію на виборах

Три чверті українців вважають «соцініціативи» Януковича передвиборчим популізмом

Рейтинг об'єднаної опозиції дорівнює рейтингу Партії регіонів

Третина українців на вибори не підуть, але чому - не знають