Опозиція вимагає викликати на килим Могильова і Попова до Ради

01 вересня 10:23

Депутати від опозиції подали до Верховної Ради законопроет №9084 від 01.09.2011 року про розгляд інформації генерального прокурора України Пшонки В.П., міністра внутрішніх справ України Могильова А.В. та голови Київської міської державної адміністрації Попова О.П. щодо неправомірного перешкоджання співробітниками органів внутрішніх справ проведення опозиційними партіями мирної святкової ходи у Києві 24 серпня 2011 року на честь Дня Незалежності України за дозволеним маршрутом на вул. Володимирській.

 

Ініціаторами законопроекту є депутати Ю.Прокопчук, С.Сас, Р.Забзалюк, Ю.Одарченко, В.Деревляний, Д.Шлемко, В.Олійник.

Нагадаємо, раніше голова виконкому «Нашої України» Сергій Бондарчук звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою визнати протиправними дії голови КМДА Олександра Попова під час святкування Дня Незалежності у Києві. Слідчий відділ Головного управління МВС України порушив кримінальну справу у зв'язку з інцидентом між представниками опозиційних політичних сил і правоохоронцями.

Нагадаємо, 24 серпня на вул. Володимирській правоохоронці стали на шляху мирної ходи опозиції, у результаті чого відбулися зіткнення.