Опозиція вимагає від ГПУ порушити справу проти Азарова

21 жовтня 09:54

Опозиційний уряд має намір звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу стосовно прем'єр-міністра Миколи Азарова за перевищення повноважень, зраду національних інтересів та нанесення збитків державі у зв'язку з підписанням угоди про ЗВТ.

 

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Опозиційний уряд також вимагає від влади дотримуватися європейського напрямку і підписати угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Окрім того, опозиція засуджує спроби правлячого режиму втягнути Україну в Митний союз, «оскільки це призведе до відновлення СРСР і до ізоляції України від цивілізованого світу».

Прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв заявив, що Європа чітко дала зрозуміти українській владі, що ніякої ЗВТ з ЄС без асоціації не буде.«Судячи з останніх заяв В.Януковича, ми готові відмовитися від зони вільної торгівлі та асоціації з Європейським союзом», - зазначив він.

Говорячи про негативні наслідки вступу до Митного союзу, С.Соболєв згадав останню заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що падіння удвічі курсу «зайчика» є прямим наслідком вступу до Митного союзу.

Також, за його словами, Митний союз призведе до збільшення мита на продукти харчування та товари першої необхідності. «А обіцянки про те, що буде переглянуто ціни на газ, так і залишаться обіцянками», - сказав він.