Опозиція вимагає створити слідчу комісію в Раді щодо непритомності Тимошенко

11 сiчня 09:09

Фракції "БЮТ-Батьківщина" і НУ-НС вимагають створення слідчої комісії Верховної Ради для з'ясування обставин події з екс-прем'єром Юлією Тимошенко 6 січня, коли вона після прийому ліків втратила свідомість.

 

"Ми (фракції "БЮТ-Батьківщина" і НУ-НС) вимагаємо створення слідчої комісії, щоб простежити всі матеріали цього інциденту", - заявив з парламентської трибуни в середу народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Міщенко.

Він повідомив, що під час наради з представниками Державної пенітенціарної служби в середу вранці представники опозиції попросили надати їм відеозапис, оскільки в камері, де утримується Ю.Тимошенко, ведеться постійне відеоспостереження. На що представник пенітенціарної системи, за словами С.Міщенка заявив, що у них "ці ​​матеріали не зберігаються".

За словами депутата, така відповідь свідчить, що представники пенітенціарної служби не хочуть надавати відеоматеріали, і не бажають, щоб екс-прем'єр і її сусідки з камери давали будь-які пояснення.

Як зазначив голова Верховної Ради України Володимир Литвин, народним депутатам треба підготувати документ про створення тимчасової слідчої комісії і переговорити з представниками фракцій, щоб вони дали своїх людей для роботи у цій комісії.

За словами спікера, коли все буде готово, Верховна Рада розгляне постанову про створення відповідної комісії.

Говорячи про зустріч з представниками пенітенціарної служби та Міністерства охорони здоров'я спікер зазначив: "Пройшла гостра розмова...".

В.Литвин порадив народним депутатам - медикам за фахом - провести зустріч з членами комісії МОЗ, які оглядали Ю.Тимошенко.

"І тоді буде можливість надати інформацію у тому числі і своїм колегам", - додав він.

Спікер підкреслив, що представники комісії МОЗ згодні зустрітися з народними депутатами, що мають медичний диплом.

10 січня заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов повідомив, що Ю.Тимошенко 6 січня понад дві години перебувала без свідомості у СІЗО Качанівської колонії (Харків) після того, як їй дали прийняти невідомі ліки. Він додав, що ці ліки Ю.Тимошенко дали медики СІЗО для лікування гострої вірусної інфекції.