Опозиція вимагає, щоб Могильов вивчив кримськотатарську мову

10 серпня 06:28

Могильов збирається впроваджувати кримськотатарську мову завдяки підписаному Януковичем закону. В опозиції дивуються, як може бути так, що прем'єр-міністр республіки Крим не володіє тією мовою, яка буде впроваджуватися.

 

У ВО "Батьківщина" радять прем'єр-міністрам України та Криму Миколі Азарову і Анатолію Могильову перед початком сумлінного виконання закону "Про основи державної мовної політики" вивчити українську і кримськотатарську мови. Про це в ефірі ТВі заявив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.

На переконання політика, неможливо на практиці виконати вищевказаний закон, тому цей "ганебний акт не може діяти на території України". "Пан Могильов розповідає, що завдяки цьому закону буде впроваджувати кримськотатарську мову. У мене тільки до нього одне зауваження: ти спочатку вивчи цю кримськотатарську мову, адже ти прем'єр-міністр республіки Крим і не володієш тією мовою, яку будеш впроваджувати", - обурився Соболєв.

"Це блюзнірство з боку президента, коли він доручає вводити українську мову прем'єру Азарову, який за 30 років не зміг її вивчити. Це все одно, що шакала ставити охороняти стадо", - додав депутат.

Бютівець здивувався намірам влади швидко ввести норми мовного закону.

"Це після так званої пенсійної реформи, де мізерні пенсії, податкової реформи, де знищені сотні тисяч робочих місць ... А тут ще й на це будуть кошти виділяти?" - поцікавився Соболєв.

За його словами, на сьогоднішній день при владі Януковича немає ніякої можливості проводити ефективну економічну політику, тому вона вирішила чимось відволікти народ. "Я був минулого тижня на Сході і Півдні України. Ні на одному зібранні, де були присутні і місцеві депутати від Партії регіонів, ніхто не сказав, що у них є проблеми з використанням мов. Зате звучали тільки три питання: тотальна корупція, тотальне безробіття і мізерні зарплати та пенсії", - уточнив Соболєв.

Він зазначив, що всі сміються з мовної проблеми, тому що розуміють, що ця "велика гра створена для того, щоб приховати ганьбу, яку здійснили ПР і Янукович за останні 2,5 роки". !zn

Читайте також:

У День Незалежності під «Українським домом» пройде акція на захист української мови

Опозиція блокуватиме «мовний Чорнобиль» у місцевих радах

Опозиція почала підготовку до імпічмента Януковича

В Одесі більшість батьків першокласників обрали для навчання українську

Могильов зібрався зрівняти в правах Конституції Криму і України