Опозиція третій день тримає облогу Ради

26 квiтня 07:12

В опозиції побоюються, що більшість буде намагатися розблокувати Раду у будь-який спосіб і зробити це так, "щоб ні українські журналісти, ні українські громадяни, ні світова громадськість не змогли побачити, яким чином це буде зроблено".

 

Народні депутати від опозиційних фракцій продовжують блокувати роботу Верховної Ради України. На даний час близько 30 депутатів від "БЮТ-Батьківщини" і "Нашої України - Народної самооборони" перебувають у президії та біля трибуни парламенту.

Вхідні двері до президії підперті стільцями, а на стіні президії висить плакат з написом "Янукович, не вбивай Юлю!".

Блокування триває третій день поспіль. Опозиціонери, як і вчора, ночували в будівлі парламенту.

Ложа преси у залі засідань (балкон, 3 поверх), де зазвичай працюють журналісти, закрита. У будівлі парламенту посилена охорона.

За словами депутата фракції "БЮТ-Батьківщина" Олександра Сочки, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов написав листа голові Ради Володимиру Литвину, в якому просив під час блокування роботи українського парламенту представників ЗМІ не пускати на їхні робочі місця.

"Ми не виключаємо, що їм треба буде зараз розблокувати Верховну Раду у будь-який спосіб і зробити це так, щоб ні українські журналісти, ні українські громадяни, ні світова громадськість не змогли побачити, яким чином це буде зроблено", - сказав парламентарій.

В даний час в парламенті проходить засідання погоджувальної ради лідерів фракцій і депутатських груп, повідомив депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль. За його словами, на цій погоджувальній раді заступник голови Ради Микола Томенко підніме питання про допуск журналістів в ложу преси.

Нагадаємо, 24 квітня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Окрім того, за його словами, у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

Пізніше сама Тимошенко поширила заяву, де стверджувала, що проти неї застосовується фізична сила. «Від болю і відчаю я, як могла, почала захищатися і отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки і ноги, підняли і потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що настали останні хвилини мого життя», - розповіла екс-прем'єр.

Депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» вимагають викликати до парламенту генерального прокурора України Віктора Пшонку, голову Держпенітенціарної служби Олександра Лісіцкова, щоб заслухати інформацію у зв'язку з цим інцидентом. Парламентарії пообіцяли блокувати Раду, поки їх не «винесуть на ношах».

25 квітня блокування продовжилося, лідерам фракцій не вдалося домовитися про відновлення роботи. В ході брифінгу у Верховній Раді глава парламентської фракції Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів не збирається застосовувати будь-які силові методи, щоб відновити роботу парламенту. !zn

Читайте також:

БЮТ: Партія регіонів силоміць розблокує Раду

Регіонали пообіцяли не застосовувати силу для розблокування роботи Ради

Опозиція блокує Раду через ситуацію з Тимошенко

Президент ПАРЄ вимагає негайно пустити до Тимошенко дипломатів