Опозиція створить в Раді групу контролю за виконанням рішень Євросуду

17 грудня 05:42

У Раді буде створена група на базі фракції "Батьківщини", до якої мають приєднатися "Свобода" та "УДАР". Група парламентського контролю буде стежити за виконанням рішень Європейського суду з прав людини.

 

У Верховній Раді буде створена група контролю за виконанням рішень Європейського суду з прав людини. Про це повідомила народний депутат, дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина Луценко в ефірі каналу ТВі у неділю.

"Я думаю, що буде створена група на базі фракції "Батьківщини", до неї мають приєднатися "Свобода" та "УДАР", це буде група парламентського контролю, швидше за все, за виконанням рішень саме Європейського суду", - сказала вона.

Луценко висловила думку, що до кінця грудня Європейський суд з прав людини винесе рішення за скаргою екс-прем'єра Юлії Тимошенко на її користь, так само як це було зроблено за скаргою Луценка.

"Це буде дієва група контролю, і ми будемо відстежувати, як українська влада виконуватиме рішення Євросуду", - зазначила депутат.

Вона також повідомила, що зараз її чоловікові надається певне лікування в колонії.

"Ми застосували рішучу силу до Менської колонії, яка полягала у запрошенні туди прокуратури Чернігівської області. Приїжджав прокурор-наглядач, який наглядає саме за пенітенціарною службою, туди була запрошена омбудсмен Валерія Лутковська, туди заїхала група народних депутатів. Ми зайшли в Менську колонію, пенітенціарну службу , прокуратуру, було перевірено заяву Луценка, дійсно лікування йому не надавалося, обстеження не проводилося, фахівці необхідні не були запрошені ... На сьогоднішній день після такого рушійного удару медикаменти тепер надаються", - сказала дружина екс-міністра.

Вона додала, що зараз намагається запросити в колонію незалежних лікарів, які пояснили б причини болю у Луценка, оскільки досі він перебуває на знеболюючих.

На запитання, як пройшов День народження чоловіка, Ірина Луценко розповіла, що 14 грудня три адвокати і вона приїхали в Менську колонію, іх тут же пропустили, хоча зазвичай "3-4 години відбуваються зволікання".

За словами дружини екс-міністра, вона привезла йому багато смачної їжі і листів зі словами підтримки. !zn

Читайте також:

ЄС очікує від України виконання всіх рішень Євросуду

Уряд готовий до кінця року виплатити Луценку 15 тисяч євро за незаконний арешт

Захист Тимошенко очікує на рішення Євросуду після 15 грудня