Опозиція розподілила комітети парламенту

25 грудня 05:19

Фракції «Батьківщина» дісталося сім керівних посад у парламентських комітетах, «Удару» дві, а ВО «Свобода» всього одна.

 

У понеділок на засіданні опозиційних фракцій Верховної Ради розподілили посади керівників низки парламентських комітетів.

«Комітет свободи слова дістався Миколі Томенку (« Батьківщина »), комітет з питань європейської інтеграції та закордонних справ - Григорію Немирі («Батьківщина»)», наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що комітет з питань екологічної політики повинна очолити Ірина Сех («Свобода»), комітет з культури - В'ячеслав Кириленко («Батьківщина»), комітет з питань правозахисту - Андрій Кожем'якін («Батьківщина»), комітет по боротьбі з злочинністю - Віктор Чумак («УДАР»).

Депутат Ірина Луценко («Батьківщина») займе посаду заступника глави парламентського комітету з питань прав людини.

Комітет з економічної діяльності (контролю за тендерними процедурами) дістанеться Андрієві Іванчуку (фракція «Батьківщина»), комітет з освіти - Лілії Гриневич («Батьківщина»). Комітет з прав людини очолить представник «УДАРу».

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді домовилися про розподіл 29-ти з 30 парламентських комітетів. 13 комітетів віддали опозиційним фракціям, 15 - провладним.

Нагадаємо, 24 грудня Янукович здійснив низку кадрових призначень. Зокрема, першим віце-прем'єром став Сергій Арбузов, віце-прем'єром - Олександр Вілкул, міністром закордонних справ - Леонід Кожара, міністром оборони - Павло Лєбєдєв, Дмитро Табачник зберіг за собою пост глави Міносвіти, Раїса Богатирьова знову очолила МОЗ України, а Віталій Захарченко - МВС. !zn

Читайте також:

«Свобода» поступилася «Батьківщині» парламентським комітетом свободи слова

Симоненко зізнався, що нові комітети в Раді створюють для «розподілу портфелів»

У Раді досягнута домовленість про розподіл 29 з 30 комітетів

Томенко: Влада склала «чорний список» депутатів, яким не дадуть комітети

Рада створила новий комітет для сина Азарова