Опозиція розпочала підготовку до імпічменту Януковича

09 серпня 09:06

Опозиція не має наміру втягуватись у "ігрища з нібито внесенням до закону поправок" у вересні. На Львівщині вчора було прийнято «перше рішення про початок процедури імпічменту», під яким «повинен підписатися кожен депутат кожної місцевої ради, який це підтримує».

 

Об’єднана опозиція розпочинає підготовку до процедури імпічменту президента Віктора Януковича, котрий антиконституційно, на думку опозиціонерів, підписав закон про мови. Про це представники опозиції заявили на прес-конференції у Києві.

«Ніякого закону про мови немає. Є акт, підписаний Януковичем, завідомо злочинний. Опозиція не має наміру втягуватись у ці ігрища з нібито внесенням до закону поправок у вересні», - наголосив один з лідерів об’єднаної опозиції, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

«Вважаємо, що дії Януковича підпадають під склад злочину, і це є ще однією додатковою підставою для імпічменту президента Віктора Януковича», - сказав лідер об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

- Янукович підписав мовний закон

Як розповів народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв, опозиційні депутати місцевих рад у різних регіонах країни добиватимуться невизнання дії закону на території своїх громад. «В цих громадах діятиме стаття 10 Конституції, яку ніхто не може скасувати», - додав він.

За його словами, під час «народного віче» у Миколаєві на Львівщині вчора було прийнято «перше рішення про початок процедури імпічменту», під яким «повинен підписатися кожен депутат кожної ради, який це підтримує».

У свою чергу Яценюк наголосив, що в разі перемоги на парламентських виборах опозиція скасує прийняття мовного закону. Також опозиціонери заявляють, що не організовуватимуть масових акцій протестів проти мовного закону. «Ми не будемо збирати, виводити людей чи тим більше, як хтось може думати, їм платити», - заявив з цього приводу керівник виборчого штабу опозиції Олександр Турчинов, наголосивши, що «народні віче» в регіонах відбуваються спонтанно.

Нагадаємо, 8 серпня, президент Віктор Янукович підписав мовний закон. У Луганську, Сімферополі, Донецьку, Одесі та Харкові пройшли мітинги на підтримку мовного закону.

В той же час в об’єднаній опозиції заявили, що "нова демократична більшість скасує цей закон та інші антидержавні закони і притягне Януковича та Литвина до відповідальності за наругу над Конституцією і державною мовою". !zn

Читайте також:

Опозиція обіцяє скасувати мовний закон, а Януковича і Литвина притягнути до відповідальності

В Одесі більшість батьків першокласників обрали для навчання українську

Опозиція блокуватиме «мовний Чорнобиль» у місцевих радах